Debatni klub

deb1U Bijelom Polju u periodu od 28.02. do 2.03.2014. održano je Državno prvenstvo u debati (za timove srednjih škola). Ekipu debatnog kluba Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” predstavljali su učenici III razreda: Irina Stamatović, Danilo Ćulafić i Aleksandar Kaluđerović.

Da podsjetimo, debata je formalna diskusija u kojoj dvije suprotstavljene strane razmjenjuju argumente u prilog različitim stanovištima povodom jedne teme, poštujući unapred dogovorena pravila.

24 ekipe sa ukupno 72 debatera diskutovali su na teme: Abortus treba zabraniti, Šah treba uvesti kao obavezni izborni predmet,Žene su diskriminisane u Crnoj Gori. Debatovalo se u Svjetskom školskom formatu (World School Format, WSF).

Naš tim pokazao je da je sposoban da bude ravnopravan sa protivnicima u razmjenjivanju argumenata I poznavanju pravila vođenja debate.

Posebno smo ponosni na uspjeh našeg učenika Aleksandra Kaluđerovića koji je na ovom takmičenju u izuzetno jakoj konkurenciji zauzeo drugo mjeto u pojedinačnim rezulzatima. ČESTITAMO!!!

deb3

deb2

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: