Преминуо Вукашин Радуловић, први директор наше школе

vukasinПрви директор Гимназије „Петар I Петровић – Његош“, Вукашин Радуловић, преминуо је јуче, 20. марта, у 84. години. Вукашин Радулвић је рођен 27. априла 1931. године у селу Ћурилац – Косови Луг – Даниловград. Основну школу и нижу реалну гимназију завршио је у Даниловграду, вишу гимназију у Титограду (Подгорица), а филозофски факултет – групу географије у Сарајеву 1955. године. Почео је да ради као професор географије у Основној школи „Вуко Јововић ” у Даниловграду 1. септембра 1955. године. Читав свој радни вијек провео је на раз­ ним дужностима у овој Општини. Био је директор Основне школе „Вуко Јововић ” 11 година (1962-1973). Дужности руководиоца Гимназије обављао је од почетка њеног рада 1. септембра 1970. године, прво као руководилац подручног одјељења Гимназије „Слободан Шкеровић ”, а од 1. септембра 1973. године као Директор Гимназије све до 13. априла 1982. године, тада је изабран за предсједника Општине Даниловград. На тој дужности је био два једногодишња мандата, а у пензију је, по сопственој жељи, пошао 1. јула 1984. Поред редовних радних обавеза био је посебно ангажован и као друштвено-политички радник у Општини и Републици. Добитник је значајних признања за рад и остварене резултате (Награда ослобођења Дани­ ловграда, орден рада са златним вијенцем и др). За рад и заслуге у конституисању и афирмисању Гимназије „Петар I Петровић Његош”, Наставничко вијеће га је на сједници одржаној 21.12.1984. године изабрало за доживотног почасног члана.

Сахрана Вукашина Радуловића биће обављена 21. марта у 17 сати на градском гробљу у Даниловграду, а комеморативна сједница у великој сали зграде локалне управе одржаће се у 9 сати.

Изјава првог директора Гимназије „Петар I Петровић Његош“ поводом јубилеја ове школе – 40 година постојања. (29.10.2010. Даниловград)

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: