Počela razmjena učenika u okviru KEPASS projekta

zavod-za-skolstvoProgram razmjene srednjoškolaca u okviru KEPASS projekta (Program za razmjenu znanja među srednjim školama u jadranskoj regiji) počeo je 1. septembra 2014. godine. U proces razmjene učenika su uključene tri akreditovane srednje škole iz Crne Gore: Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš“ Danilovgrad, Srednja mješovita škola „Bećo Bašić“ Plav i Gimnazija „Slobodan Škerović “ Podgorica. U programu učestvuje 15 učenika iz ove tri škole. Učenići će provesti tri mjeseca u školama u Mostaru (BiH), Poreču (HR), Sežani (SLO) i Trstu (IT), a u škole će otputovati 13. septembra. Kroz KEPASS projekat će nastavu III i IV razreda na Ujedinjenim koledžima svijeta u Duinu pohađati Anđela Marković, učenica Gimnazije „Slobodan Škerović” iz Podgorice.

Prvi učenici koji učestvuju u razmjeni su stigli u Gimnaziju „Slobodan Škerović“ i Gimnaziju „Petar I Petrović Njegoš“, dok će učenici iz Mostara, Poreča i Pule koji su na procesu razmjene u Srednjoj mješovitoj školi „Bećo Bašić“ u Crnu Goru doputovati 13. septembra.

Tokom programa razmjene, učenici će pratiti nastavu u školi-domaćinu i osim jezika, upoznaće nove kulture i steći nova poznanstva. Troškovi puta i smještaja su u potpunosti pokriveni sredstvima iz projekta.

Zavod za školstvo Crne Gore, kao partner na KEPASS projektu, svim učenicima koji dolaze u Crnu Goru je obezbijedio smještaj, potrebne udžbenike i neophodan školski pribor.

Izvor

Advertisements
Categories: Разно

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: