Profesor i prijatelj za sva vremena

Pismo iz Danilovgrada
„Pobjeda“, subota, 13. septembar 2014.

U Gimnaziji „Petar I Petrović Njegoš”, u Danilovgradu, radi puno vrsnih profesora, pravih pedagoga. Uvjerili smo se da su naša djeca imala posebnu privilegiju da im za vrijeme četvorogodišnjeg školovanja u ovoj, zaista sjajnoj vaspitnoj-obrazovnoj ustanovi, razredni starješina bude profesor maternjeg jezika i književnosti gospođa Lidija Lakić.

Odavno već osjećamo želju i potrebu da se ovoj divnoj ženi i javno zahvalimo na četvorogodišnjoj brizi i pažnji kojom je obasipala našu djecu. Znamo da joj ni najmanje nije bilo lako. Trebalo je četiri školske godine „rasti” zajedno sa njima, učiti ih ne samo iz predmetne nastave, već ih uvesti u svijet odraslih i ozbiljnih ljudi. Na sebi svojstven način uspjela je u tome. Bila im je profesor, ali i roditelj i veliki i istinski prijatelj. Vodila je računa o njima kao o svojoj djeci. Znala je na pravi način kanalisati sve njihove male i velike nestašluke. Naučila ih je pravim životnim vrijednostima, a umnogome i nama, njihovim roditeljima, pomogla da našu djecu zajedno izvedemo na pravi put. Znamo da je „izvela” mnoge generacije učenika prije ovogodišnje, ali ne znamo da li je gospođa Lidija tokom dosadašnjeg rada dobijala priznanja i medalje u okviru svoje profesije. Vjerujemo da jeste, jer ih je stvarno zaslužila. No, u jedno smo sigurni, jednu medalju svakako ima. I to onu koja je jača i sjajnija od svih, a ne dobija se na osnovu rezultata i uspješnosti nečij eg rada. Ona se dobija rođenjem, a njeguje i pazi načinom života. Ta medalja ima jednostavno ime, ČOVJEK. Kada je gospođa Lidija Lakić u pitanju, ova kratka, ali jaka riječ dobija svoj puni smisao.

Hvala Vam od srca draga naša Lidija što ste našoj djeci bili kao roditelj. I nama i njima ćete, budite uvjereni u to, biti prijatelj za sva vremena.

Zahvalni roditelji učenika IV-3 odjeljenja generacije 2013/2014.

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: