Prva modna revija u našoj gimnaziji

6U susret Danu škole, naši učenici su prvi put u istoriji Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ organizovali modnu reviju.

U četvrtak, 30.10.2014. održana je revija pod nazivom „Zlatna kolekcija smeća“. Do te ideje su došle naše maturantkinje, Nevena Leković i Ivana Kadić. Inače, Ivana već godinama, pod budnim okom profesorice Ljiljane Kolundžić, svojim likovnim radovima oplemenjuje prostor naše škole.

Kolekcija je sačinjena od prirodnih i recikliranih materijala u kombinaciji sa savremenom garderobom. Za materijal su se zajedno pobrinuli učenici i profesori, koji su ujedno pomogli da se sve to sprovede u djelo. Izuzetno zanimljive modne kreacije nosilo je dvadesetak učenika naše škole, a među modelima su se našli i naši gosti iz Slovenije koji su ovdje u okviru programa KEPASS i kojima se ova ideja jako dopala.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Muški modeli su nosili stare kravate koje su dizajneri preradili bojama i fotografijama, dok su ženski modeli nosili haljine i druge izuzetno zanimljive odjevne predmete od recikliranih materijala. Za inspirativnu šminku i frizure pobrinule su se Milena Jovanović, Ivana Kadić, Natalija Dragović i Jovana Pavićević.

Svoje umijeće i kreativnost prikazala je i Sara Krаčković kroz nakit koji je sama izradila.

Burni aplauzi u prepunom holu škole najbolji su dokaz koliko je ova revija bila uspješna.

Uskoro ćemo vam predstaviti i video zapis sa revije.

Dunja Šušić i Danica Radonjić, III-3

Advertisements
Categories: Новости, Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: