Proslavljen Dan škole

001Na Lučindan i na dan Svetog Petra Cetinjskog, 31. oktobar, naša gimnazija proslavlja svoj rođendan. Ovo joj je 44. po redu. Tim povodom učenici i profesori gimnazije priredili su bogat program.

Brojnim gostima, kolegama u učenicima, bivšim i sadašnjim, pozdravne riječi uputila je direktorka gimnazije, Slavica Pavićević.

Nakon toga je bivši direktor gimnazije, Vidoje Pavićević, uručio nagradu učeniku generacije, Milici Vojinović.

Potom je izvedena đačka priredba, koju je sa učenicima pripremila profesorica Nada Krivokapić.

„Ovo je naša zemlja“ je pjesme koju u originalu izvode Sergej Ćetković i Danijel Popović, a na priredbi smo je čuli u sjajnom izvođenju hora naše gimnazije, koji vodi profesorica Tina Janković.

Potom je Balaša Vukčević, učenik 3. razreda, kazivao dio iz Geteovog „Fausta“ s kojim je na državnom takmičenju recitatora održanom ove godine u Beranama osvojio drugu nagradu.

Naša škola ove godine prvi put učestvuje u programu međunarodne razmjene učenika, pa su naši gosti-učenici iz Slovenije: Kaja, Tina, Petra, Marko i Aleksandar izveli pjesmu „Siva pot“ A. Mežeka.

Pjesmu R. Vilijamsa „Feel“ otpjevao je Stefan Šestović, a onda su odlomke iz epske pjesme „Jelena Savojska“ uz strune gusala otpjevali učenici: Luka Janković, Maksim Vojvodić, Ranko Bojić i Miomir Vujadinović.

Na kraju je nastupila i folklorna grupa sastavljena od učenika naše škole, a izveli su „Crnogorski oro“ uz pratnju Stefana Šćepanovića na harmonici i Petra Rakočevića na gitari.

Program su vodili Mina Koturović i Nemanja Nikolić.

Fotografije: Ljiljana Radonjić

Advertisements
Categories: Новости, Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: