5. FESTIVAL FILMA O LJUDSKIM PRAVIMA – UBRZAJ

1U CNP-u, na 5 festivalu filma o ljudskim pravima-Ubrzaj, koji je održan 10-14.decembra 2014.g. projekcije pratili i naši učenici.

Učenici IV razreda koji prate nastavu iz predmeta Sociologija kulture, sa profesoricom Jelenom Lalović prisustvovali su projekciji filma Izraelske rediteljke Shirly Berkovity, DOBAR SIN.

Kratak sinopsis preuzeli smo sa sajta festivala http://www.ubrzaj.me

2Sinopsis:
Nevjerovatna priča Ora, dvadesetdvogodišnjeg Izraelca koji je tajno prikupljao novac za operaciju promjene pola na Tajlandu. Sačinjen od Orovih kućnih video snimaka, prvi dio filma počinje njegovim ubjeđivanjem roditelja da mu pozajme 12,000 dolara kako bi studirao na Oksfordu. Pogođen usamljenošću i užasnim osjećajem krivice Or broji dane do svog odlaska iz Tel Aviva. Drugi dio filma počinje letom za Bangkok gdje režiserka filma Shirly Berkovitz bilježi prve korake Orovog života kao žene. Vidimo je kako se oporavlja od operacije usvajajući nov identitet, razgovarajući sa drugim transrodnim osobama tokom emotivnog izlaska u karaoke bar. Po povratku u Tel Aviv ona se mora suočiti sa svojom porodicom kao i sa cijenom traganja za svojim istinskim identitetom. “Upravo ću se predstaviti kao nova ja, kao ženska ja. I biće teško.”, kaže ona. Ovo je uzbudljiva priča o strahu, sumnji u sebe, snazi volje, važnosti porodice i sposobnosti da budemo ono što jesmo.

Advertisements
Categories: Новости

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: