Vijesti: Danilovgradska Gimnazija, Vera Joksimović i Marijana Papić dobitnici „Oktoiha“

gmn16Nagrada „Oktoih“, kao najviše odličje za doprinos unapređivanju obrazovno-vaspitnog rada, odanost i posvećenost nastavničkom pozivu ustanovljena je 1970. godine

Dobitnici nagrade „Oktoih“, najvišeg odličja za doprinos unaprjeđivanju obrazovno-vaspitnog rada, odanost i posvećenost nastavničkom pozivu, su danilovgradska Gimnazija, Vera Joksimović i Marijana Papić.

„Žiri za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ odlučio je da nagrada za 2014. godinu pripadne Gimnaziji „Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada, Veri Joksimović, profesorici ruskog jezika u OŠ „Risto Ratković“ u Bijelom Polju i Marijani Papić, direktorici OŠ „Pavle Rovinski“ u Podgorici, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Nagrade, koje se sastoje od plakete, diplome i novčanog dijela, dobitnicima će uručiti rukovodilac Ministarstva prosvjete, ministarka nauke prof. dr Sanja Vlahović, na svečanosti 17. januara 2015. godine.

Žirijem je predsjedavao Pavle Goranović, a članovi su bili prof. dr Marko Camaj, Svetislav Bakić, Milica Pajović i Borislav Kašćelan. Njima je za nagradu, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, predloženo pet ustanova i šest pojedinca.

Nagrada „Oktoih“, kao najviše odličje za doprinos unapređivanju obrazovno-vaspitnog rada, odanost i posvećenost nastavničkom pozivu ustanovljena je 1970. godine.

„Oktoih“ se svake godine dodjeljuje pojedincima i ustanovama iz oblasti obrazovanja (predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog, kao i učeničkog i studentskog standarda) za izuzetne rezultate u obrazovanju i vaspitanju.

Izvor: Vijesti

Advertisements
Categories: Новости

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: