Uručivanje nagrade Oktoih

.

Najveće crnogorsko priznanje u oblasti obrazovanja i vaspitanja u 2014. godini, prema odluci žirija, dobila je Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada, profesorica ruskog jezika u OŠ „Risto Ratković“ iz Bijelog Polja Vera Joksimović i direktorica OŠ „Pavle Rovinski“ iz Podgorice Marijana Papić.

Nagradu je uručila rukovodilac Ministarstva prosvjete i ministarka nauke prof. dr Sanja Vlahović, uz prisustvo predsjednika žirija Pavla Goranovića.

„Dobitnici nagrade Oktoih rezultatima pokazuju da Crna Gora ima vizionare koji znanjem i rezultatima rada mogu da se uhvate u koštac izazovima novog vremena“, poručila je Vlahović.

Vlahović je kazala da je Oktoih simbol crnogorskog mirnog doba.

Obrazlažući odluku žirija da nagradu dodijeli Gimnaziji „Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada, Goranović je rekao da je ta ustanova više od četiri decenije rada uspjela da sačuva osobenost i da podrži i prepozna inovativnost i značaj reformskih procesa.

„Škola je iznjedrila veliki broj danas uglednih i afirmisanih ličnosti u raznim društvenim oblastima. Iz godine u godinu, povećava se broj zainteresovanih za upis u danilovgradsku gimnaziju, koju krasi zdrav i pedagoški zreo kolektiv, kao i učenici koji se ističu na državnim takmičenjima i u mnoštvu vannastavnih aktivnosti“, rekao je Goranović.

dd72a9f15504c32de9f1f97514b8e780

 

e168d06cc041e10d1d9cff9de0e4a584

Advertisements
Categories: Новости, Хроника, Video

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: