Predstava „Lukrecija iliti Ždero“

s1PODGORICA, 23.04.2015. | Učenici/ce I razreda prisustvovali su izvođenju predstave Gradskog pozorišta iz Podgorice Profesorica Lidija Lakić je organizovala odlazak u pozorište (KIC “Budo Tomović”) kako bi učenici/ce koji po nastavnom planu i program izučavaju književnost renesanse imali priliku da i vizuelno dožive duh toga vremena.

Komad nepoznatog renesansnog autora iz Kotora (17. vijek) “Lukrecija iliti Ždero” u režiji Jagoša Markovića, priča o nesrećnoj ljubavi dvoje mladih.zaokupio je punu pažnju naših učenika.

Na portalima se ističe komentar Jagoša Markovića koji citiramo: „Hteo sam ovu priču da napravim od naše euforije, od naše depresije, od radosti, mentaliteta, pa onda i od tog viška života, koji vodi ipak u jednu razularenost i smrt. A sa druge strane tu je ljubav koja vraća iz smrti u život, sa tim babama koje nam stoje nad glavama, tu su uvek bile i ostale. Ovaj komad je i komedija i tragedija, i groteska, kao i sam život.”

Uloge:

LUKRECIJA, kći Trojova, Kristina Stevović

DŽONO, sin Antonijev, Emir Ćatović

TROJO, bogatun, Branimir Popović

ELENA, žena Antonijeva, Dubravka Drakić

ANTONIO Mlečić, Božidar Zuber

SKAPIN, đetić u Antonia, Mišo Obradović

ŽDERO, đetić u Troja, Momčilo Otašević

FRANO, student, Petar Burić

DOKTUR, Simo Trebješanin

ĐINA, MARICA, Jelena Simić

CIGANKA, Julija Milačić

VJEŠTICA ESMERALDA, Maja Šarenac

druge CIGANKE i CIGANI, Radmila Božović, Tijana Bjelica, Slaviša Grubiša, Marko Radonjić, Danijela Vukadinović, Andrea Delibašić, Ivana Drakić, Sanja Vujović, Ana Babac, Jelena Vukčević, Slobodan Vukčević, Vlado Popović, Milovan Vuković
BABE, Slaviša Grubiša, Emir Ćatović, Tijana Bjelica, Radmila Božović, Ana Babac, Ivana Drakić, Velimir Čukić.

s2

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: