Novakova II samostalna izložba

228.IV 2015. | Novak Radović, učenik naše škole, priredio je divan ugođaj brojnoj publici koja je posjetila II samostalnu izložbu ovog mladog stvaraoca.

Brojni gosti, predstavnici političkog, kulturnog i javnog života našeg grada, učenici i profesori, Novakova porodica i prijatelji imali su priliku da upoznaju mladog autora kroz znalački oslikane pejzaže i portrete.

Direktorica škole, Slavica Pavićević pozdravila je prisutne naglašavajući da je pravo zadovoljstvo u svojoj školi imati divne i talentovane učenike kakav je svakako Novak Radović, a što potvrđuje njegova već druga samostalna izložba.

Izložbu je otvorio profesor likovne umjetnosti Bojan Matunović. On je, između ostalog rekao: „Iznjedriti jednog ovako talentovanog učenika, za svaku školu predstavlja čast i divljenje koje ostavlja tragove u budućnosti naše škole. Novak svojim kistom pleše po platnima i ozbiljno utemeljuje svoje likovne stvaralačke korake. Njegovi radovi odišu kontrastima boja svijetlog i tamnog, a ujedno na upečatljiv način ostavljaju utisak u duši posmatrača. Trebali bismo svi da učimo od Novaka. Prije svega da krenemo od onog srdačnog osmijeha koji je rezultat jednog krajnje pozitivnog stava prema životu i koji je pokretač te nevjerovatne energije I želje za stvaranjem. Njegovo globalno razmišljanje ne poznaje granice ljudskih sujeta, već velikim i hrabrim koracima ulazi u nove svjetove.“

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: