Proslavljen Dan škole

DSC_8102Ove godine, 30. oktobra, slavili smo 45. rođendan naše škole. Dan uoči Svetog Petra Cetinjskog, čije ime naša škola nosi.

Ovaj rođendan je poseban za nas, jer je naša gimnazija „Petar I Petrović Njegoš“ dobitnik nagrade OKTOIH – najvećeg državnog priznanja za izuzetne rezultate u obrazovanju i vaspitanju.

Ponosni i vrijedni učenici i profesori priredili su i ove godine, tim povodom, svečani program.

Himnu Crne Gore izveo je hor naše škole pod vođstvom profesorice Tine Janković.

Brojne goste, koji su svojim prisustvom uveličali našu svečanost, profesore i učenike, riječima dobrodošlice pozdravila je direktorka gimnazije, profesorica Slavica Pavićević.

Nakon toga je uručena nagrada đaku generacije za školsku 2014/2015 godinu, Neveni Zec, koja je našoj školi poželjela mnogo uspješnih generacija u godinama koje dolaze.

U nastavku programa, kroz poeziju u maestralnom izvođenju naših učenika, napravljen je krug po Evropi.

Recitacije su počele stihovima pjesama „Trenuci“ i „Jednom“, Horhe Luisa Borhesa, jednog od najpoznatijih pjesnika XX vijeka, koje je pripremio profesor Miroslav Minić sa svojim učenicima.

Emocije iz stihova „Kanconijera“, najpoznatijeg pjesnika 14. vijeka Frančeska Petrarke, prenijele su nam učenice Ana Martinović i Bojna Šolaja, koje su svoje recitacije pripremile uz pomoć profesorice italijasnkog jezika Oljenke Zuber.

Potom su učenici Ines Rudović i Balša Vukčević govorili stihove jedne od najljepših, životom i ljubavlju prožetih pjesama, „Lorelaj“, njemačkog pjesnika Hajna.

Stihove iz poeme „Gavran“, koju je napisao engleski pjesnik Edgar Alan Po, recitovali su učenici Mina Koturović, Balša Vukčević i Stefan Savić, a u pripremi im je pomogla profesorica engleskog jezika Biljana Pavićević.

A, onda su nas učenici Luka Šćepanović i Mina Popović, stihovima iz pjesme „Barbara“, Žaka Prevera, za trenutka odveli i grad svjetlosti, Pariz. Njima je u pripremi nastupa pomogla profesorica francuskog jezika Tanja Kuč.

Zatim su učenice Ines Rudović i Katarina Šćepanović govorile stihove poznate ruske pjesnikinje Marine Cvetajeve, a oko nastupa im je pomogla profesorica ruskog jezika Nada Krivokapić, koja je sa učenicima i organizovala program ovogodišnje rođendnske svečanosti naše škole.

Na kraju programa uz zvuke pjesme „Kaljinka“ nastupila je plesna grupa sastavljena od učenica naše škole uz pratnju Stefana Šćepanovića na harmanoci.

U čast obilježavanja Dana škole, učenici 3. i 4. razreda su, uz pomoć profesora Bojana Matunovića, naslikali izuzetne radove koji su krasili hol naše škole. Takođe prezentovane su fotografije naše talentovane učenice Sandre Miličković iz 2. razreda.

Učenici iz istorijske sekcije naše škole su, uz pomoć profesorica Tanje Šaletić i Vanje Šćepanović, pripremili Kalendar istorijskih događaja za oktobar.

Program su vodili Mina Koturović i Luka Šćepanović.

 

Stefan Šćepanović, IV-2

Advertisements
Categories: Новости, Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: