Vremenska kapsula

IMG_7748Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca koji se obilježio 17. novembra 2015. godine učenici naše Gimnazije zakopali su vremensku kapsulu u dvorištu škole.

Na inicijativu Unije srednjoškolaca Crne Gore sve škole za srednje obrazovanje imale su zadatak da na neki način ovjekovječe i upotpune ovaj događaj.

Kao i obično, đačkom parlamentu Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“, u Danilovgradu, nije falilo kreativnosti. Njihovu ideju o vremenskoj kapsuli podržali su i ostali đaci škole i vjerodostojno obavili zadatak. Naime, priložili su školi fotografije, plan ekskurzije, članske karte, ulaznice za predstave i koncerte, časopise kao i mnoge druge sitnice koje će simbolično, zauvijek obilježiti jednu generaciju. Poslije pažljivog razvrstavanja predmeta, kapsula je na odmoru između četvrtog i petog časa, zakopana u dvorištu škole uz ovacije prisustnih đaka i profesora.

Događaj otkopavanja predviđen je za dvadeset godina, a budućim đacima donijeće uvid o životu generacije koja je nekad koračala istim stepenicama i istim hodnicima pjevala neke druge pjesme.

Ana Bojanić III4

FOTO :

Jovana Iković

Đorđe Cmiljanić

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: