Priznanje za MonteŠtrik u Celju

2.Preduzetnički klub „MonteŠtrik“ JU Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” osvojio je deseto mjesto na Međunarodnom sajmu virtuelnih preduzeća za vježbu, koji je održan u Celju 9. marta 2016. godine, u organizaciji Ministarstva obrazovanja Slovenije i slovenačkog Servis centra preduzeća za vježbu i dobio plaketu.
„MonteŠtrik“ je sastavljen od 11 učenika trećeg razreda (Milena Mugoša, Milena Bogetić, Nikolina Vračar, Anja Božović, Marija Ivanović, Ksenija Janković, Ana Bojanić, Mia Golubović, Luka Šćepanović, Lazar Šćepanović i Milovan Vukmirović), a koordinatori su profesorica Muzičke umjetnosti Tina Janković i profesor Crnogorskog jezika i književnosti Miroslav Minić. Svrha djelatnosti kluba je ručna izrada predmeta od raznih materijala i insistira se na vještinama koje se polako zaboravljaju, kao što su heklanje, pletenje, šivenje, obrada drveta, izrada svijeća , pa su učenici na Sajmu predstavili pletene kape, šalove, čarape, naglavke, ručno rađene svijeće i ukrsane magnete, oslikane svijećnjake – čaše, jastuke, kao i drvene premete ukrašene dekupaž tehnikom.

nagrada
Na sajmu je učestvovalo 48 preduzeća za vježbu iz pet zemalja. Svoje usluge i proizvode na sajmu je predstavilo dva preduzeća za vježbu i tri preduzetnička kluba iz Crne Gore, i to: „The Decoupage Technique“ iz JU SEŠ „Mirko Vešović“ – Podgorica, „Rock shock“ iz JU SMŠ „Mladost“ – Tivat, „Servis&Art“ iz Škole za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ – Podgorica, „Žica“ iz JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ – Podgorica i „MonteŠtrik“ iz JU Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš“ – Danilovgrad.
Učešće predstavnika iz Crne Gore organizovano je uz podršku Servis centra preduzeća za vježbu Crne Gore. Osim učenika i nastavnika koji vode preduzeća, u crnogorskoj delegaciji su bili Srđan Obradović i Sandra Brkanović, koordinatori crnogorskog Servis centra PZV-a.

Advertisements
Categories: Новости

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: