Pokloni za 8.mart iz Knjižare „Karver“

karver3Poznata glumica Varja Đukić, vlasnica knjižare „Karver“, poklonila je 8.marta profesoricama Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ knjige sa posvetom: Luđak je vječno dijete Boža Koprivice, Unutarnji prijevodi T. Šalamun, M.Jergović, B.Srbljanović, A.Hamon; In patria Varje Đukić i Sarajevske sveske, književno teorijski časopis. Profesori Gimnazije dobili su po primjerak časopisa Ars.

  1. https://www.youtube.com/watch?v=yG5PESKXuXc
  2. http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-9382
  3. http://portalanalitika.me/clanak/164835/in-patria-varje-dukic-sloboda-pozorisne-umjetnice-pretocena-u-esej
  4. http://sveske.ba/

Ovo nije prvi put da naša škola sarađuje sa ovom kultnom podgoričkom knjižarom. Naši profesori i učenici stalni su gosti u knjižari, posjećujući programe i festival „Odakle zovem“, a prethodne dvije godine učenici naše škole bili su dio projekta “Teenage, posvećene sebi”, koji je organizovala NVO “Prostori”, a koji se realizovao u knjižari.

Cilj projekta bio je vaninstitucionalno obrazovanje srednjoškolaca u domenu oslobađanja izraza i doživljaja svijeta koji ih okružuje kroz forme literarnog, fotografskog i filmskog izraza radi socijalizacije koja je progresivna, razvijanja osjećaja pripadanja duhovnim vrijednostima, formiranja individualnih sloboda i mišljenja. Radionice su osim Varje Đukić vodili i pisci Ognjen Spahić i Vladimir Đurišić.

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: