Učenje razmjenom iskustava, kroz druženje i dobru atmosferu

13112933_1012108955547904_8523499128884695604_oProfesorica Jelena Lalović  došla je na na zanimljivu ideju kako da časovi Sociologije kulture njenim učenicima budu još  zanimljiviji  i inspirativniji. Rad u dvije škole, gimnazijama u Danilovgrdu i Podgorici, inspirisalo je profesoricu Jelenu da osmisli časove na kojima su učenici ove dvije gimnazije imali priliku da zajednički uče, razmjene svoja iskustva i da se druže.

Prvi  “zajednički” čas održan je u Gimnaziji “Slobodan Škerović” 22. aprila , a drugi 26. aprila u Gimnaziji “Petar I Petrović Njegoš”.

Cilj ovih časova bio je razmjena iskustva i znanja, ali i zajednicki rad na temama koje se obrađuju u okviru predmeta Sociologija kulture. Časovi su naišli na veliko zadovoljstvo kod učenika koji su pokazali veliku kreativnost, znanje i sposobnost timskog rada.

Nakon odrzanog časa u našoj školi, učenici gimnazija su zajedno otišli  u obilazak Umjetnicke kolonije gdje ih je dočekao vajar Joveta Ljumović. Gdin Ljumović  je učenicima   predstavio rad Kolonije i iscrpno odgovarao na sva pitanja koja su učenici postavljali.

Dio atmosfere sa časova i posjete Koloniji predstavljamo kroz fotografije nastale tom prilikom.

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: