DOKUŠKOLA – radionice za srednjoškolce

040616_dokusskola-6U okviru 7. UnderhillFesta, međunarodnog festival dokumentarnog filma, u subotu, 4. juna 2016. počela je DOKUŠKOLA – dvodnevna radionica dokumentarnog filma za završne razrede srednje škole. Polaznici su učenici Gimnazije “Slobidan Škerović” iz Podgorice i Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrada. Predavač je reditelj Rajko Petrović, inače direktor Festivala “Slobodna zona” i profesor Dokumentarnog filma na Fakultetu za medije i komunikacije. Rajko Petrović je bio I član žirija 5. UnderhillFesta.

„Kada god imam susrete sa srednjoškolcima na Balkanu uvek se najpozitivnije iznenadim sa potencijalom koji sa sobom nose. Talenat, inteligenciju, bistrinu i brzinu misli… Tako je i ovde u Podgorici… Nadam se da će se neko od njih dodatno zainteresovati za dokumentarni film i da će u vrlo bliskoj budućnosti nastati i njihovi prvi dokumentarni filmići“, kazao je Rajko Petrović nakon održane današnje radionice.

DOKUŠKOLA je zamišljena kao upoznavanje sa svijetom dokumentarizma. Na koji način, pomoću tog izražajnog sredstva, mladi polaznici mogu govoriti o stvarima koje se dešavaju u njihovoj okolini, o stvarima koje ih raduju, ali i koje ih brinu. Srednjoškolci će naučiti osnovne postulate dokumentarizma u želji da im otvorimo vrata jednog novog izuzetno kreativnog svijeta.

Dokuškola se realizuje uz podršku Fondacije Petrović Njegoš.

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: