Nedjelja italijanske kuhinje

15218441_10154283703919092_989984674_nPovodom Nedjelje italijanske kuhinje u svijetu, učenici VII, VIII i IX razreda Osnovne škole „Pavle Rovinski“ organizovali su manifestaciju pod nazivom Mangiando si impara (Jedući se uči). Program je održan u subotu, 26. novembra 2016. godine sa početkom u 10 časova. Učenici odjeljenja II-3 i II-5 naše gimnazije, sa profesoricom Darinkom Radović, prisustvovali su besplatnoj degustaciji tradicionalne italijanske hrane. Jela su pripremili učenici škole „Pavle Rovinski“ koji uče italijanski jezik. Na stolovima su se mogle naći različite vrste predjela i tjestenina: bruskete, salate, fokače, pice, lazanje, kao i špagete i druge vrste pašte sa čuvenim italijanskim sosovima bolonjeze, karbonara i pesto đenoveze. Nisu izostale ni poslastice: tiramisu, kanoli, panetone, pandoro, krostata, mafini, karamelizovani bademi i strufoli. Na ovaj način učenici su obogatili svoja znanja o italijanskoj hrani, što im je u ovoj školskoj godini jedna od tema nastave italijanskog jezika, ali i uživali u ukusnim jelima i slatkišima. Gastronomski užitak prisutnih upotpunili su zvuci italijanske muzike, a organizatori su se potrudili da svojim keceljama, kao i dekoracijom hrane i stolova u bojama italijanske zastave, još bolje dočaraju atmosferu Italije.

 

 

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: