Нова година у новом амбијенту

dsc_6495Ученици даниловградске гимназије од ове школске године уживаће у преуређеном амбијенту наше гимназије

Реновирање наше гимназије званично је приведено крају 19. децембра 2016. „Програм енергетске ефикасности у јавним здрадама“ имплементирало је Министарство економије у сарадњи са Министарством просвјете, Министарством рада и социјалног старања и Управом за имовину, те је и наша школа послала захтјев за њега. Добили смо пројекат и радови су почели 19. 07. 2016.

Екстеријер зграде је у потпуности измијењен. Кров је промијењен, као и фасадна столарија, свјетиљке и комплет опрема у котларници. Атријум је затворен, а санитарни чвор реконструисан.

Главни извођач је фирма Роминг. Укупна вриједност пројекта је 816.143,52 €, а обезбијеђени су из KfW банке. „Све је протекло онако како је било испланирано.“ – рекла је директорица Маријана Стефановић.

dsc_6510

Ево шта су о реновирању наше школе рекли поједини професори и ученици:

ВАЊА ШЋЕПАНОВИЋ, проф.
Гимназији је реновирање било неопходно. Промјене су већ омогућиле квалитетан рад и уценицима и професорима. Гимназија „Петар I Петровић Његош“ се налази међу најбољим средњим школама у Црној Гори, што потвђују и ученици који су је завршили, тако дас је ово улагање у потпуности оправдано. Нараво, увијек може да се уради више, али смо задовољни овим што је урађено.

НИНА ШАРАНОВИЋ, уценица
Школа је реновирана доста добро. Промјене су извршене да би ми у бољим условима учили, а запослени радили. Против неодговорних појединаца, који се већ успјели да причине одређену штету у објекту, морају бити предузете одговарајуће дисциплинске мјере. Иначе, сматрам да су се могле још неке ситнице промијенити, нпр. врата од кабинета.

ТЕОДОРА ГРОЗДАНИЋ, уценица
Мислим да jе реновирање било потребно и да је сад много љепше, а и олакшано је  дјеци са сметњама у развоју. Наша школа је заслужила овакву обнову, а требало би промијенити и клупе, столице и табле.

САРА ПЕРОВИЋ, ученица
Драго ми је што је Гимназија послије дужег времена реновирана, јер то свакако побољшава квалитет услова за рад и учење. Мислим да су задовољени сви елементи који су потребни за нормално функционисање.

НАДА БАЈОВИЋ, проф.
Промјене које су настале реновирањем омогућиле су боље услове за рад и учење. С обзиром на то да је Гимназија „Петар I Петровић Његош“ једна од најбољих средњих школа у Црној Гори, што потврђује и добитјање награде „Октоих“, свакако да је заслужила реновирање. Ученици треба сами да чувају мјесто у којем бораве. Сада су много бољи услови за рад него што су прије били.

МАРИЈА ПОПОВИЋ, ученица
Јако је важно да свака васпитно-образовна установа има адекватне услове за рад. Не сматрам да је раније наша гимназија била у очајном стању, али сам свакако јако срећна што је наша школа добила љепши и урбанији изглед. У бољим условима је много лакше радити, тако да је ово реновирање свакако додатна мотивација. Потрбно је пооштрити казне за оне ученике који се неодговорно понашају према школском инвентару. Ко зна када ће опет бити оваквих инвестиција за нашу школу. Она треба да служи и другим генерацијама, а не само нама који смо тренутно ту. Доста је урађено што се тиче визуелног дијела. Оно на чему треба радити јесте боља опремљеност кабинета, како би ученици лакше могли да повезу теорију и праксу (нпр. оспособити лабораторије за науке као сто су хемија, биологија, физика), како би ученици могли са разумијевањем и на доста лакши начин да савладају градиво.

БОЈАНА РАЈКОВИЋ, ученица
Мислим да је овакво реновирање било беспотребно. Гимназија је, по мом мишљењу, била много љепша раније. Наравно да је било потребе за неким ситним преправкама, али је ово превише. Сматрам да треба обезбиједити одређене инструменте кабинетима који би побољшали рад ученика и допринијели томе да кабинети буду функционалнији. Такође сматрам да за то нема довољно средстава.

ЈЕЛЕНА ЛЕКА, ученица
Моје мишљење је да су радови требали да се заврше за вријеме љетњег распуста. Промјене ће свакако омогућити боље услове за рад. Требало је проширити школу, тако да се избјегне увођење поподневне смјене.

МИЛА МИКЕТИЋ, ученица
Јако ми се допада пролаз за особе ометене у развој као и њихов тоалет. Такође, изолација школе је одрађена добро, па су учионице добро загријане.

Припремили чланови новинарске секције:
Милица Ђукановић, I-2
Ружица Поповић, I-2
Вук Ракочевић, I-4

dsc_6503

dsc_6517

dsc_6518

dsc_6505

Advertisements
Categories: Новости, Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: