Učenici gledali predstavu „Kinez“

Kinez_fotoU okviru saradnje naše Gimnazije i Gradskog pozorišta iz Podgorice, učenici su    zajedno s profesoricom Tinom Janković i profesorom Miroslavom Minićem gledali predstavu “Kinez” 5. maja u DODEST-u.

Predstava „Kinez“ (14+), rađena je u koprodukciji Gradskog pozorišta, ASSITEJ centra Crna Gora i Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Po drami Maje Todorović, predstavu je režirala Anja Suša.

Komad dotiče mnoge neuralgične tačke naših (post)tranzicionih trauma čije su najveće žrtve upravo djeca. Kroz naizgled jednostavnu priču o rađanju prijateljstva između dječaka i djevojčice i pronalaženju zrna smisla i razuma u svijetu surovih predrasuda, neprepoznavanja i neuvažavanja drugih i drugačijih, reflektuju se daleko složenije teme o savremenom društvu koje nije naklonjeno nježnosti, iskrenosti i koje, iznad svega, prezire slabost. „Kinez“ je priča o ljubavi, prijateljstvu i mašti. O čarobnjaku „Kinezu“ koji može da vidi šareni svijet drugačijim očima. Ovo je, takođe, priča i o današnjem vremenu, ali i o sjećanju na neko drugo vrijeme koje nijesmo zaboravili i nikada nećemo.

Igraju: Jelena Simić, Emir Ćatović i Goran Slavić, a značajno učešće ima i hor Muzičke šloke „Vasa Pavić“, sa dirigentom Sašom Barjaktarović.

kinez1

image-0-02-04-11f9ec398b2d8c18e24b714e57dafcbd569bef55a75b7254266db443fe0221e3-V

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: