Novi „Dnevnik čitanja“

Cekajuci_Godoa.jpgNovi DNEVNIK ČITANJA – izložba radova učenika Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrada, nastalih na časovima književnosti profesora Miroslava Minića tokom školske 2016/2017. godine biće otvorena u srijedu, 17. maja 2017. godine u 19 sati u prostorijama Fondacije Petrović Njegoš u Dvorcu Petrovića u Podgorici.

Izložba „Dnevnik čitanja“ je nastala kao rezultat rada profesora Miroslava Minića sa učenicama i učenicima , njegove potrage za odgovarajućim pedagoškim pristupom u radu sa mladima.

Da podsjetimo, tokom nastavne 2015/2016. godine u želji da podstakne učenice i učenike prvog i trećeg razreda da svoj doživljaj književnog djela vizuelno izraze, profesor je pokrenuo proces izrade kolaža koji su nastali od crteža, fotografija i isječaka iz novina. Izložba šesnaest radova otvorena je maja 2016. u prostorijama Fondacije Petrović Njegoš i u novembru 2016. godine u Knjižari “Karver”

Za ovu izložbu, Miroslav Minić dobio je nagradu za Najbolje primjere dobre prakse koji podstiču i promovišu preduzetničko učenje u okviru Konkursa u organizaciji Nacionalnog partnerstva za preduzetničko učenje Crne Gore.

Učenici su i ove školske godine (2016/2017) na časovima književnosti i u okviru vannastavnih aktivnosti zajednički pravili novi Dnevnik čitanja i tako stvorili kolaže: Čekajući Godoa, Prokleta avlija, Stranac, Braća Karamazovi, Majstor i Margarita, Poezija Boba Dilana, Ana Karenjina, Evgenije Onjegin, Gavran, Romeo i Julija, Revizor, Čiča Gorio i Santa Maria della Salute.

Izložba predstavlja svojevrsni dokument o načinu na koji su učenice i učenice vizuelizovali svoje doživljaje, shvatanja, ideje poimanja života na koje su ih podstakla književna djela.

Izložbu je finansijski podržala Fondacija Petrović Njegoš.

M.M.

Advertisements
Categories: Новости, Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: