Обиљежен дан средњошколаца

FullSizeRender_6Ученички парламент наше школе је 17. новембра 2017. године организовао прославу Међународног дана средњошколаца. Тим поводом су у школи били приређени бројни садржаји.

Школски дан је почео пуштањем пјесме Gaudeamus igitur (De brevitate vitae) са школског разгласа, која је проглашена за студентску химну у многим европским земљама. Ученици и професори су тога дана школу затекли украшену балонима разних боја, а у холу је стајао натпис: „СРЕЋАН ДАН СРЕДЊОШКОЛАЦА.“ Сладокусци су имали могућност да се послуже слаткишима који су чекали на школском улазу.

У учионицама су на свакој клупи били излијепљени цитати чувених људи о  школовању, образовању и знању. Ове цједуљице су имале за циљ да ученике подсјете на важност учења и школовања, али и да их насмију на почетку овог посебног дана у школи.

Ученици су и професорима честитали Међународни дан средњошколаца, па је уз честитку на вратима зборнице стајао натпис: „ЧОВЈЕК МОРА ОСТАТИ УЧЕНИК И ОНДА КАД ПОСТАНЕ УЧИТЕЉ“. Том поруком су жељели да подсјете професоре на важност цјеложивотног учења и да скрену пажњу да је тај дан и њима разлог за славље.

Дан средњошколаца је у школи подстакао позитивне вибрације и радост свих који у њој бораве.

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: