Prijatan boravak naših debatera u Medresi

48051494_1933557166950338_3482957746771329024_o

Od 7-9 decembra u Medresi „Mehmad Fatih“u Tuzima, održano je državno takmičnje u debati za 2018.god. Tim naše škole sačinjavali su učenici Bojana Rajković, Ljubica Popović i Jovan Popović i mentorka Milena Jelić-Šuntić.
Učenici su bili veoma uzbuđeni već zbog samog učestvovanja na takmičenju. Danima prije prvenstva vladala je radna atmosfera. Bilo je i malo treme. Teme su nam bile poznate, pa smo se vrijedno pripremali.
Krenusmo put Medrese. Ushićeni i srećni jedva smo čekali da stignemo. Put nije bio dug i eto nas. Medresa, neki po prvi put imaju susret sa takvim zdanjem koje nas je odmah oduševilo. Na samom ulazu prelijepe djevojčice nam prilaze i predstavljaju se kao domaćini. Srdačno su nam poželjeli dobrodošlicu i pođosmo da se smjestimo u internat koji je u sklopu Medrese. Sam doček domaćina , direktora Fuada Čekića i profesorice književnosti Azre Glavatović, na nas su ostavili najveći utisak.
Takmičenje je bilo veoma uzbudljivo, teme su bile zahtjevne, ali ineteresantne. Učestvovalo je 13 ekipa pa osim rivalstva koje je bilo dok je trajala debata, sklopljena su nova prijateljstva. Slobodno vrijeme smo koristili da pripremimio teme sa svojim mentorima, obilazili smo Medresu i družili se u njihovom Book kafe-u.
Book kafe, divno mjesto u kom je vladala radna atmosfera. Pio se čaj i služili se kolači. Naši domaćini su na sve mislili. Bili smo u centru pažnje. Čitavo osoblje je bilo posvećeno takmičarima gostima. Uz prijatnu muziku u kafe-u smo se družili i razmjenjivali iskustva i o temama koje nijesu vezane za takmicenje. Na njihovom radiju davali smo izjave vezane za samo prvenstvo. Pored toga upoznali smo se sa nekim principima i vrijednostima Islama koji se praktikuju u Medresi.
Oduševljeni i puni pozitivne energije, pozitivnih utisaka po malo tužni što se sve završilo vratili smo se svojim obavezama.
Jos jednom hvala našim domaćinima i nadamo se da ćemo se opet družiti.
Dragi naši prijatelji,
Srecan vam jubilej-10 godina postojanja.

Tim iz Gimnazije Danilovgrad

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: