Poezija je ljubav

48421025_1939679946338060_4016314812882485248_n

Recitatorska sekcija Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ održala je poetsko-muzičko veče pod nazivom Poezija je ljubav 24.12.2018. godine u sali Centra za kulturu u Danilovgradu sa početkom u 19 časova.
​Učenici su se predstavili publici u punoj sali Centra za kulturu u Danilovgradu ne samo recitacijama, već i svojim pjesmama i scenskim izvođenjem. Učenici Vasilije Marunović, Sofija Lopičić, Ksenija Vidić, Vuk Rakočević, Laura Bijelić, Teodora Bauković, Tea Muratović, Dragana Jovanović i Miloš Smolović kazivali su stihove poznatih pjesnika uz muzičku pratnju gitare i klavira, koje su svirali učenici Miloš Smolović i Lana Bojanić. Stihovi Sergeja Jesenjina, Vaska Pope, Alekse Šantića, Hermana Hesea, Frančeska Petrarke, Konstantina Simonova i Nikole Vranjkovića smjenjivali su se jedni za drugim.
Prisutni su potom čuli stihove pjesama „Želja“, koju je napisala učenica Kristina Gavrilović i „Za drugaricu Jovanu“ čiji je autor učenik Petar Keković.
Svojim interpretacijama učenici su inspirisali i publiku da se oproba u govorenju stihova.
Na kraju su učenici Pavle Marković u ulozi Petra Lubarde i Vasilije Marunović u ulozi Petra I učestvovali u igrokazu koji je osmišljen kao dijalog između dva Petra. Učenica Sandra Đurović pjesmom „Još ne sviće rujna“ zora upotpunila je ovaj neobični susret dvojice velikana.
Poslije programa, nastavljeno je druženje u holu Centra za kulturu uz prigodan koktel.

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: