Uručene nagrade iz Fonda za kvalitet i talente

49371979_1941629696143085_8611321162607099904_o

Na svečanosti organizovanoj u Gimnaziji “Slobodan Škerović” u Podgorici profesorima naše škole Ljiljani Kolundžić i Miroslavu Miniću, učenici Katarini Šćepanović, kao i prošlogodišnjim maturantkinjama Ani Martinović i Bojani Šolaji uručene su nagrade iz Fonda za kvalitet i talente, koje prvi put dodjeljuje Ministarstvo prosvjete Crne Gore.

„Načini na koje je prosvjetna misao uvijek izranjala, podsjeća nas da je izvor na površini samo ishodište voda pod zemljom. Da je naš put davno utrt i da sebi ne smijemo dozvoliti da pomislimo da sve kreće od nas. Navedno mi ne dozvoljava da osnivanje Fonda za kvalitet i talente, niti bilo koji drugi uspjeh u prethodne dvije godine, pretendujem predstaviti kao bilo šta, do kao, usudiću se reći, dostojan doprinos onome što sam imao čast da kao ministar prosvjete dobijem u nasljeđe“, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović na dodjeli skoro 500 nagrada nastavnicima i učenicima iz novoosnovanog Fonda za kvalitet i talente.

Uručenju je prisustvovao premijer Duško Marković, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, te ministri, poslanici, predstavnici diplomatskog kora, sudske vlasti, obrazovnog sistema i mnogi drugi. Nagrade su, pored ministra Šehovića, uručili i predsjednik Skupštine Ivan Brajović i predsjednik komisije koja je vrednovala prijave za Fond, akademik Ljubiša Stanković.

Advertisements
Categories: Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: