Прослава јубилеја

Свечаност поводом значајног јубилеја – 40 година Гимназије „Петар I Петровић Његош“, одржана је у петак, 29. октобра 2010. године. Програм је отпочео  наступом хора наше школе којим руководи професорица Тина Јанковић. Након извођења државне химне, слово о четири деценије Гимназије одржала је директор Славица Павићевић, која је подсјетила на блиставе тренутке у историји ове школе, на људе који су обиљежили њен рад, али и на оне који и данас подржавају и помажу активности ове реномиране школске установе.
Ученику генерације, Соњи Блажевић, уручено је 1.000 евра из Фонда „Томо Драговић“. Награду је уручио Жарко Драговић у име донатора, Деирдре и Бранка Драговића који живе у Аустралији. Фирма „Абакус инжењеринг“, чији су власници наши бивши ученици, Милош Мијатовић и Александар Павићевић, обезбиједила је рачунар као награду за другопласираног на узбору за ученика генерације, Немању Ковачевића.
На свечаности је приказан и десетоминутни филм о четири деценије живота и рада наше школе, чији је аутор професор Славен Фатић,  а затим је изведен „Омаж Петру I“, који су са ученицима припремиле професорице Нада Кривокапић и Лидија Лакић.
На крају су посјетиоци позвани да погледају изложбу цртежа и графика једног од највећих живих сликара, Дада Ђурића, коју је омогућио Центар савремене умјетности. Изложбу је отворио Драган Ђуровић, некадашњи ученик наше школе, а сада посланик у скупштини Црне Горе.
Поводом јубилеја школе објављен је лист ученика „Лице“ који су уредили професори Лидија Лакић и Бранко Латиновић, а на сајт Гимназије постављено је друго, допуњено и измијењено електронско издање „Извјештаја о раду, 1970-2101“, који су припремили професори Славен Фатић и Милоје Аранитовић.
Прославу нашег јубилеја  подржало је Министарство просвјете и науке, министар Славољуб Стијеповић, градоначелник Брано Ђурановић, посланик Драган Ђуровић, министар унутрашњих послова и јавне управе Црне Горе Иван Брајовић, Црногорско народно позориште и директор Јанко Љумовић, донатори школе Деирдре и Бранко Драговић.

Снимак са прославе

Изјава првог директора, Вукашина Радуловића, Телевизији IN

Прилог Телевизије IN

Филм о историјату гимназије, који је приказан на приредби

Фотографије са изложбе цртежа и графика Дада Ђурића

Фотографије са прославе

Лице – лист ученика наше школе

Видео-најаве програма свечаности:

Линк 1

Линк 2

Линк 3

Advertisements
Postavite komentar

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: