Директори Гимназије од оснивања до данас

Вукашин РадуловићВУКАШИН РАДУЛОВИЋ Рођен је 27. априла 1931. године у селу Ћурилац – Косови Луг – Даниловград. Основну школу и нижу реалну гимназију завршио је у Даниловграду, вишу гимназију у Титограду (Подгорица), а филозофски факултет – групу географије у Сарајеву 1955. године. Почео је да ради као професор географије у Основној школи „Вуко Јововић ” у Даниловграду 1. септембра 1955. године. Читав свој радни вијек провео је на раз­ ним дужностима у овој Општини. Био је директор Основне школе „Вуко Јововић ” 11 година (1962-1973). Дужности руководиоца Гимназије обављао је од почетка њеног рада 1. септембра 1970. годи­ не, прво као руководилац подручног одјељења Гимназије „Слободан Шкеровић ”, а од 1. септембра 1973. године као Директор Гимназије све до 13. априла 1982. године, тада је изабран за предсједника Општине Даниловград. На тој дужности је био два једногодишња мандата, а у пензију је, по сопственој жељи, пошао 1. јула 1984. Поред редовних радних обавеза био је посебно ангажован и као друштвено-политички радник у Општини и Републици. Добитник је значајних признања за рад и остварене резултате (Награда ослобођења Дани­ ловграда, орден рада са златним вијенцем и др). За рад и заслуге у конституисању и афирмисању Гимназије „Петар I Петровић Његош”, Наставничко вијеће га је на сједници одржаној 21.12.1984. године изабрало за доживотног почасног члана.

.

Светислав БакићСВЕТИСЛАВ БАКИЋ Рођен је 15. 02. 1947. године у Краљским Барама, општина Колашин. Основну школу и гимназију завршио је у Бијелом Пољу, а студиј социологије у Сарајеву 1973. Исте године засновао је стални радни однос у Гимназији »Петар I Петровић Његош« у Даниловграду. Од 1973. до 1982. радио је у овој школи као професор социологије и филозофије. У истом периоду изводио је наставу и из логике, психологије и политичке економије. За директора даниловградске гимназије изабран је 1. априла 1982. године и ту функцију је обављао до 1. децембра 1998. За рад и резултате рада које је остварио као професор и директор школе додијељено му је звање виши педагошки савјетник, од стране Просвјетног савјета Републике Црне Горе. Од 1. децемра 1998. обављао је дужност директора гимназије »Слободан Шкеровић« у Подгорици, а од 1. јула 2003. године ради у Министарству просвјете и науке као Виши савјетник за срдње школе.

.

Видоје ПавићевићВИДОЈЕ ПАВИЋЕВИЋ Рођен је 10. 07. 1949. године у Долу Пјешивачком, код Даниловграда. Осмо-годишњу школу завршио је у Дани-ловграду, а гимназију и Природно-математички факултет – група математика – у Београду. У гимназији »Петар I Петровић Његош« ради као професор математике од 1. септембра 1973. године. Првог децембра 1998. изабран је за директора ове васпитно-образовне установе и на том мјесту се налазио до 2007. Живи у Даниловграду и ради као подпредсједник Општине.

.

Славица ПавићевићСЛАВИЦА ПАВИЋЕВИЋ Рођена је 11.3.1949. године у Владичином Хану. Основну школу и гимназију завршила је у мјесту рођења, а студије књижевности, групе српскохрватски језик и југословенска књижевност, на Филолошком факултету у Београду. Од 1973. године ради у Гимназији »Петар I Петровић Његош« као професор српскохрватског језика и књижевности. За значајне резултате у раду и допринос унапређивању васпитања и образовања, Просвјетни савјет Црне Горе јој додјељује звање педагошког савјетника. Дванаестог октобра 2007. године изабрана је за директора Гимназије »Петар I Петровић Његош«. Живи у Даниловграду.

Advertisements
Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: