Директори Гимназије од оснивања до данас

Вукашин РадуловићВУКАШИН РАДУЛОВИЋ Рођен је 27. априла 1931. године у селу Ћурилац – Косови Луг – Даниловград. Основну школу и нижу реалну гимназију завршио је у Даниловграду, вишу гимназију у Титограду (Подгорица), а филозофски факултет – групу географије у Сарајеву 1955. године. Почео је да ради као професор географије у Основној школи „Вуко Јововић ” у Даниловграду 1. септембра 1955. године. Читав свој радни вијек провео је на раз­ ним дужностима у овој Општини. Био је директор Основне школе „Вуко Јововић ” 11 година (1962-1973). Дужности руководиоца Гимназије обављао је од почетка њеног рада 1. септембра 1970. годи­ не, прво као руководилац подручног одјељења Гимназије „Слободан Шкеровић ”, а од 1. септембра 1973. године као Директор Гимназије све до 13. априла 1982. године, тада је изабран за предсједника Општине Даниловград. На тој дужности је био два једногодишња мандата, а у пензију је, по сопственој жељи, пошао 1. јула 1984. Поред редовних радних обавеза био је посебно ангажован и као друштвено-политички радник у Општини и Републици. Добитник је значајних признања за рад и остварене резултате (Награда ослобођења Дани­ ловграда, орден рада са златним вијенцем и др). За рад и заслуге у конституисању и афирмисању Гимназије „Петар I Петровић Његош”, Наставничко вијеће га је на сједници одржаној 21.12.1984. године изабрало за доживотног почасног члана.

.

Светислав БакићСВЕТИСЛАВ БАКИЋ Рођен је 15. 02. 1947. године у Краљским Барама, општина Колашин. Основну школу и гимназију завршио је у Бијелом Пољу, а студиј социологије у Сарајеву 1973. Исте године засновао је стални радни однос у Гимназији »Петар I Петровић Његош« у Даниловграду. Од 1973. до 1982. радио је у овој школи као професор социологије и филозофије. У истом периоду изводио је наставу и из логике, психологије и политичке економије. За директора даниловградске гимназије изабран је 1. априла 1982. године и ту функцију је обављао до 1. децембра 1998. За рад и резултате рада које је остварио као професор и директор школе додијељено му је звање виши педагошки савјетник, од стране Просвјетног савјета Републике Црне Горе. Од 1. децемра 1998. обављао је дужност директора гимназије »Слободан Шкеровић« у Подгорици, а од 1. јула 2003. године ради у Министарству просвјете и науке као Виши савјетник за срдње школе.

.

Видоје ПавићевићВИДОЈЕ ПАВИЋЕВИЋ Рођен је 10. 07. 1949. године у Долу Пјешивачком, код Даниловграда. Осмо-годишњу школу завршио је у Дани-ловграду, а гимназију и Природно-математички факултет – група математика – у Београду. У гимназији »Петар I Петровић Његош« ради као професор математике од 1. септембра 1973. године. Првог децембра 1998. изабран је за директора ове васпитно-образовне установе и на том мјесту се налазио до 2007. Живи у Даниловграду и ради као подпредсједник Општине.

.

Славица ПавићевићСЛАВИЦА ПАВИЋЕВИЋ Рођена је 11.3.1949. године у Владичином Хану. Основну школу и гимназију завршила је у мјесту рођења, а студије књижевности, групе српскохрватски језик и југословенска књижевност, на Филолошком факултету у Београду. Од 1973. године ради у Гимназији »Петар I Петровић Његош« као професор српскохрватског језика и књижевности. За значајне резултате у раду и допринос унапређивању васпитања и образовања, Просвјетни савјет Црне Горе јој додјељује звање педагошког савјетника. Дванаестог октобра 2007. године изабрана је за директора Гимназије »Петар I Петровић Његош«. Живи у Даниловграду.

 

Natasa-Latkovic

NATAŠA LATKOVIĆ  Rođena je 31. oktobra 1976. godine u Podgorici. Osnovnu školu, nižu muzičku školu i gimnaziju završila je u Podgorici, a Filološki fakultet, odsjek za Italijanski jezik i književnost, u Beogradu.

Tokom apsolventskog staža godinu dana je radila u podgoričkoj Gimnaziji kao profesorica italijanskog jezika i držala više kurseva italijanskog jezika za različite uzraste.

Od septembra 2003. godine radila je u JU Stručna medicinska škola kao profesorica latinskog jezika sve do 24. marta 2017. godine kada je izabrana da rukovodi JU Gimnazija ,,Petar I Petrović Njegoš“.

Tokom prvog učešća Crne Gore u PISA programu 2006. godine angažovana je od strane PISA Nacionalnog centra, da učestvuje u realizaciji samog testiranja, a zatim i u ocjenjivanju zadataka.

Na Fakultetu za strane jezike Univerziteta ,,Mediteran“, 2009. godine, bila je zadužena za izvođenje vježbi sa studentima kojima je italijanski bio drugi strani jezik.

Od strane Ispitnog centra CG 2012. i 2013. godine angažovana je za učešće u osmišljavanju testa polumaturskog ispita iz italijanskog jezika za lica sa invaliditetom kao i maturskog ispita iz italijanskog jezika za Gimnaziju.

Kao recenzent potpisuje udžbenik iz latinskog jezika za učenike Stručne medicinske škole koji se zvanično koristi u nastavi od 2013. godine.

Njeni afiniteti i interesovanja nisu isključivo vezani za učionicu tako da uspješno ,,pliva“ i u muzičkim vodama, kao autorka muzike, teksta i aranžmana. Na festivalu Pjesma Mediterana 2009. godine u Budvi njena kompozicija „S druge strane sna“ koju je izvela Nina Petković proglašena za pobjedničku.

https://www.youtube.com/watch?v=wXcZ_EgZokU

2012. godine je povodom četrdesetogodišnjice rada Stručne medicinske škole u Podgorici komponovala i nezvaničnu himnu škole pod nazivom „Škola koju volim“. Pjesmu su izveli Marija Božović i MC Marko, a tim povodom došlo je i do saradnje sa Fakultetom vizuelnih umjetnosti čiji su studenti osmislili spot koji je i snimljen u produkciji Atlas televizije.

https://www.youtube.com/watch?v=rcj8S3Ccr4s

Na Festivalu Naša radost 2017. godine najbolji solista festivala izveo je pjesmu ,,Moj cijeli svijet“ čiji je Nataša kompletan autor.

https://www.youtube.com/watch?v=Y1i7v4-QFZc

Živi u Podgorici.

Advertisements

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: