Директор

Nataša Latković

Nataša Latković

Rođena je 31. oktobra 1976. godine u Podgorici. Osnovnu školu, nižu muzičku školu i gimnaziju završila je u Podgorici, a Filološki fakultet, odsjek za Italijanski jezik i književnost, u Beogradu.

Tokom apsolventskog staža godinu dana je radila u podgoričkoj Gimnaziji kao profesorica italijanskog jezika i držala više kurseva italijanskog jezika za različite uzraste.

Od septembra 2003. godine radila je u JU Stručna medicinska škola kao profesorica latinskog jezika sve do 24. marta 2017. godine kada je izabrana da rukovodi JU Gimnazija ,,Petar I Petrović Njegoš“.

Tokom prvog učešća Crne Gore u PISA programu 2006. godine angažovana je od strane PISA Nacionalnog centra, da učestvuje u realizaciji samog testiranja, a zatim i u ocjenjivanju zadataka.

Na Fakultetu za strane jezike Univerziteta ,,Mediteran“, 2009. godine, bila je zadužena za izvođenje vježbi sa studentima kojima je italijanski bio drugi strani jezik.

Od strane Ispitnog centra CG 2012. i 2013. godine angažovana je za učešće u osmišljavanju testa polumaturskog ispita iz italijanskog jezika za lica sa invaliditetom kao i maturskog ispita iz italijanskog jezika za Gimnaziju.

Kao recenzent potpisuje udžbenik iz latinskog jezika za učenike Stručne medicinske škole koji se zvanično koristi u nastavi od 2013. godine.

Njeni afiniteti i interesovanja nisu isključivo vezani za učionicu tako da uspješno ,,pliva“ i u muzičkim vodama, kao autorka muzike, teksta i aranžmana. Na festivalu Pjesma Mediterana 2009. godine u Budvi njena kompozicija „S druge strane sna“ koju je izvela Nina Petković proglašena za pobjedničku.

https://www.youtube.com/watch?v=wXcZ_EgZokU

2012. godine je povodom četrdesetogodišnjice rada Stručne medicinske škole u Podgorici komponovala i nezvaničnu himnu škole pod nazivom „Škola koju volim“. Pjesmu su izveli Marija Božović i MC Marko, a tim povodom došlo je i do saradnje sa Fakultetom vizuelnih umjetnosti čiji su studenti osmislili spot koji je i snimljen u produkciji Atlas televizije.

https://www.youtube.com/watch?v=rcj8S3Ccr4s

Na Festivalu Naša radost 2017. godine najbolji solista festivala izveo je pjesmu ,,Moj cijeli svijet“ čiji je Nataša kompletan autor.

https://www.youtube.com/watch?v=Y1i7v4-QFZc

 

Živi u Podgorici.

Advertisements
Postavite komentar

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: