OTVORENO PISMO ZAPOSLENIH U GIMNAZIJI „PETAR I PETROVIĆ NJEGOŠ“

Poštovane koleginice i kolege, draga Slavice – nećemo počinjati frazama i naglašavati da riječi nedostaju…. Čini nam se da ovog puta nedostaje snaga da Vam kažemo koliko je bilo inspirativno raditi u ovoj školi za vrijeme Vašeg mandata.

Ispunili ste naša očekivanja prije svega prijateljskom riječju, nenametljivim i humanim donošenjem pravih odluka, nastojanjem da među nama ukorijenite prijateljsku toplinu uklanjajući hladnu poslovnost – sa lica, stava, gesta i mišljenja.

Koliko smo mi bili nadahnuti ogleda se u tome što je svake godine sve pozitivnija slika o nama u očima djece, roditelja učenika i svih koji prate i raduju se uspjehu naše škole. Naš entuzijazam se vidi u kvalitetu rada, o čemu svjedoči i nagrada Oktoih koju smo dobili prošle školske godine, ali i interesovanje za našu školu koje se ogleda u broju učenika koji se upisuju u našu školu i koji se iz godine u godinu uvećava. Gimnazija u Danilovgradu je postala izbor najboljih učenika ne samo iz Danilovgrada, nego i iz Podgorice.

Nema zaposlenog koji se nije radovao dolasku na posao, a tvrdimo da je to sve Vaša zaluga.

Vrata Vaše kancelarije uvijek su bila otvorena za svako dijete, kao i njihove roditelje, ali i nas…

Dug i bogat radni vijek proveli ste u našoj školi – prvo kao najomiljenija  profesorica svih generacija, a zatim kao direktorica koja je uspješno vodila Gimnaziju.

Vaš izuzetan pedagoški rad ogledao se i u tome što ste uvijek znali kada treba da se da podrška učenicima i besprijekorno ste znali put do njih. Znali ste bez dvoumljenja kako od mladih izvući najbolje i kako od njih napraviti zrele i odgovorne ljude.

Stali ste uz učenike, a i uz cijeli kolektiv, kada je javnost očekivala kazne, a vi ste i tada podržali učenike i još jednom održali lekciju iz pedagogije i ljudskosti.

I onda šok – više niste direktorica. Mjesec i po do kraja nastavne godine, kad treba da se organizuju maturski ispiti, prime prvaci… Kada počinje renoviranje škole za šta ste upravo Vi zaslužni…

Pedagoški, nema što?

Prelijepo je dočekati penziju u kolektivu gdje Vas svi cijene i vole, ali igrati se  sa godinama radnog staža ili starosnim godinama – nema smisla! Bez najave, bez pravog objašnjenja.

Da li je ovo pedagoška metoda – kažnjavanje svih zaposlenih?

 

 

Pismo su potpisali gotovo svi zaposleni u Gimnaziji i
pročitano je na sjednici Nastavnićkog vijeća 10.05.2016.

Categories: Новости, Хроника

Kretanje članaka

Zatvoreno za komentare.

Blog na WordPress.com.